De Gruyter

 

Een paar dagen later dan gepland maar zoals beloofd, een sfeer-impressie van mijn tour in De Gruyter Fabriek. Ik merk dat ik vrijwel alleen foto’s maakte van puin en oud. Ik vrees dat ik te lang in de verbouwing woon, ik raak verliefd op verval!

De Gruyter is een oude Nederlandse kruideniersketen, opgericht in ‘s-Hertogenbosch. Mijn schoonvader werkte in de fabriek, bij de technische dienst. En hij is niet de enige hier in de omgeving wiens geschiedenis overlapt met het bedrijf. In de jaren ’70 werd het noodlijdende bedrijf overgenomen door Spar en de fabriek verloor zijn functie. Een paar jaar geleden zag een groep investeerders wel wat in het pand en zij begonnen een grootscheepse renovatie. Hun doel is het bouwen van een centrum voor de creatieve ondernemer. En voor een heel groot deel is dat al gelukt.

A few days later than planned, but as promised, an impression of my tour in De Gruyter Fabriek. I noticed I mostly took pictures of mortar and rubble. I’m afraid I have been living on the building site for way too long: I’ve started to fall in love with decay!


De Gruyter is an old chain of Dutch grocery stores founded in ‘s-Hertogenbosch. My father in law used to work in the De Gruyter factory, at the technical department. And he is not the only one around here with a history that overlaps with this company. In the 1970s a chain of supermarkets took over and the factory lost it’s purpose. A few years ago a group of investors saw potential in the building and started renovating. Their goal is to be a centre for the cultural entrepreneur. And for a large part they have succeeded already.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.