DDW I

231013 DDW LP 1

My T. and I went to the Dutch Design Week in Eindhoven saturday. We saw amazing design, art and were a bit overwhelmed by the amount of inspiration (again, we have the same experience every year we visit DDW). We took our bike with us, so we were able to visit both Strijp and some locations in the city centre. That was so convenient.

I’ll dedicate some more blogposts this week to all the cool, smart and fun things we saw. Today I want to show you some work by Lex Pott. His work was shown at different locations (I remember that I saw his work last year at DDW too) and I had to stop, stare and shoot every time I saw a piece. I love his Transience-mirrors. And what do you think about the True Colours shelves and objects? SO inspiring.

In the city centre, Vlisco had an exhibition. I think in Holland we all know their fabrics (I have some on my textile pile) but they showed them in such a modern, cool and unexpected way, with a touch of the historical context too. Gorgeous. And the fabric design by Studio Job was sublime.

231013 DDW LP 2

231013 DDW LP 3

Mijn T en ik bezochten de Dutch Design Week in Eindhoven afgelopen zaterdag. We zagen fantastisch design, kunst en waren overdonderd door de hoeveelheid inspiratie (alweer, eigenlijk hebben we dat elke keer als we bij DDW zijn). We namen dit keer onze fietsen mee, zodat we zowel op Strijp als in het centrum locaties konden bezoeken. Zo fijn.

Ik zal deze week meer blogposts laten zien van alle gave, slimme en humoristische dingen die we zagen. Vandaag wil ik het werk van Lex Pott laten zien. Zijn kunstwerken zag ik op verschillende locaties (ik herinner me dat ik zijn werk vorig jaar op DDW ook al zag) en elke keer als ik wat van hem zag moest ik stoppen, kijken en een foto schieten. Ik hou van zijn Transience-spiegels. En wat denk je van de True Colours shelves en objecten? ZO inspirerend.

In het stadscentrum gingen we naar de tentoonstelling van Vlisco. Ik denk dat iedereen in Nederland hun stoffen kent (ik heb een aantal lappen op mijn textielstapel liggen) maar ze lieten ze op zo’n moderne, gave en onverwachte manier zien, met ook een blik op de historische context. Geweldig. En de nieuwe stof van Studio Job was subliem.

231013 vlisco 1

231013 vlisco 2

8 comments
  1. Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik ook dit jaar echt geen tijd heb om te gaan. De eerste foto…. echt geweldig! X

  2. Lex Pott is geweldig he, ik blogde er ook al over 😉 Mooie foto van de spiegel!

  3. Is mis duidelijk een hoop oogsnoep dit jaar. Fijn dat je dit moois deelt 🙂

  4. Ja, dat was precies het gevoel dat ik ook had. Overweldigend. Goed ook dat jij die foto’s in etappes erop zet, met de bijbehorende creatieven in plaats van in een overenthousiaste bui vijftig foto’s tegelijk (ik dus ;-)).

  5. Beautiful fabrics on the last picture.

  6. Ik las het in de volkskrant, over Vlisco. Echt heel boeiend dat dat een Nederlandse ontwerper en producent is, maar dat heel Afrika met ze wegloopt. Prachtige foto’s weer. Mooi Iris. Fijn weekend.

  7. Prachtige foto’s! Had er veel meer van willen zien dit jaar. Blij dat ik zo toch nog wat mee kan pikken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.