DDW | Bloggerscafé

DDW Modebelofte | Enigheid
DDW Modebelofte | Enigheid

Yesterday I travelled to Eindhoven again, to join team Zilverblauw in the DDW-bloggercafé organised by Lonneke and had a blast. It is so convenient to have a hangout to meet old and new bloggerfriends and to pass out DDW-tips. If you are in the area, a visit to Coffeelovers is a great starting point to visit the hotspots in the city centre. My highlight yesterday was visiting the DAE Graduation Show, but the pictures I took there deserve their own blogpost. In this post my selection of some other design-gems in the city centre.

The first four pictures I took at the exposition Modebelofte 2014: Seductive Precursors presented by You are Here. I was impressed by the venue (the floor was filled with white pebblestones, it felt like entering a magic beach), the use of light and the intriguing fashion. After this first part, the decor was an abandoned mansion, the contrast was nicely chosen. The cloud of gold was flowing like a dream and is designed by Grietje Schepers.

The big diamond in the fifth picture is called Crystal Pavilion and is by Linde Wijers, Nicola Placella and Farah Agarwal. I took it at the exhibition In No Particular Order at the very inspirational Schellenfabriek.
The photo of the pretty neon light is a work of art by Arnout Meijer and was taken at the Kazerne. I didn’t take many pictures here but I was quite impressed by this venue. It was really large, housed a lot of interesting exhibitions, had a great restaurant, a shop filled with cool design and on top of that is situated close to the city centre.
The last picture I took at You are Here. Visiting this conceptstore is always a good idea and they won’t disappoint during DDW either. I loved these pictures from Mandy Roos. More of her work was shown at the Graduation Show and the Van Abbe Museum. So cool.

DDW Courthouse | Enigheid

DDW Grietje Schepers | Enigheid

DDW Crystal Pavilion | EnigheidGister ben ik weer naar Eindhoven afgereisd om onderdeel uit te maken van team Zilverblauw in het DDW-bloggerscafe, georganiseerd door Lonneke. Ik had een geweldige dag. Het is zo handig om een vast honk te hebben om samen te komen met nieuwe en oude blogvrienden om bij te kletsen, uit te hijgen en DDW-tips uit te wisselen. Als je in de buurt bent is Coffeelovers een erg gezellig startpunt om alle hotspots in de binnenstad te bezoeken. Mijn hoogtepunt gister was de DAE Graduation Show, maar de foto’s die ik daar nam verdienen een eigen post. Vandaag laat ik een selectie zien van andere plekken in de stad die zeker een bezoek waard zijn.

De eerste vier foto’s nam ik in de expositie Modebelofte 2014: Seductive Precursors gepresenteerd door You are Here. Ik was onder de indruk van de locatie (de vloer was gevuld met witte kiezels, het voelde alsof ik een magisch strand binnenliep), het gebruik van licht en de intrigerende kledingkunst. Daarna veranderde het decor en hadden de exposities plaats in een verlaten herenhuis, het contrast was mooi gekozen. De wolk van goud golfde als in een droom en is ontworpen door Grietje Schepers.

De diamant in de vijfde foto is Crystal Pavilion gemaakt door Linde Wijers, Nicola Placella en Farah Agarwal. Ik maakte de foto bij In No Particular Order in de inspirerende Schellenfabriek.
De foto van het mooie neonlicht is een kunstwerk van Arnout Meijer en maakte ik in de Kazerne. Ik nam daar weinig foto’s maar was wel erg onder de indruk van deze locatie. Het was veel groter dan ik had gedacht en bood plaats aan inspirerende tentoonstellingen, een winkel vol design, een mooi restaurant en daarbij ligt het ook nog eens vlakbij het centrum.
De laatste foto nam ik bij You are Here. Het bezoeken van deze conceptstore is altijd een goed idee en ook tijdens DDW zullen ze je niet teleurstellen. Ik vond deze foto’s van Mandy Roos fantastisch. Meer van haar werk wordt getoond tijdens de Graduation Show en in het Van Abbe Museum. Zo cool.

DDW Arnout Meijer | Enigheid

DDW You are Here Mandy Roos | Enigheid

9 comments
 1. He Iris,

  Een mooi selectie van een aantal hotspots (een dag was veelte kort zie ik wel). Heel veel succes nog met het schrijven van je post over de graduation show. Maar dat zal hoogst waarschijnlijk niet veel moeite kosten met zoveel moois.

  Liefs,
  Gabriela (eigenhandig)

  Ps. Ondanks dat het vluchtig was vond ik het leuk je even gesproken te hebben.

  1. Ha Gabriela, vond ik ook leuk! Hoe was de drukte toen jullie bij de graduation show waren? Groet!

   1. Het was ontzettend druk! Lastig om bij sommige projecten te komen maar wel echt een aantal hele mooie projecten gezien. Dus ondanks de drukte zeker de moeite waard. Bij jou was het dus ook zo druk? Ik dacht misschien ben ik er toevallig op het verkeerde tijdstip.

    Liefs,
    Gabriela

 2. Ooh, jouw foto’s…<3 Fijn dat ik zo toch mee kan genieten van al het DDW moois. Thanks voor de support! Was erg gezellig gister! xx

  1. Ik vond het ook echt heel leuk Lonneke, dank voor al jouw harde werk!!

 3. Wat een prachtige foto’s Iris! Misschien moet ik morgen toch maar even terug naar Eindhoven… Het was gezellig je weer gezien te hebben! Hopelijk tot snel weer 🙂

  1. Dank Milou, was heel leuk om even met je rond te wandelen!

 4. Dank voor je deelname Vank, mooie post weer!

 5. Wat een prachtige foto’s weer, Iris! Erg leuk je nog even gesproken te hebben in het café 🙂 Fijn weekend xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.