Rolf Hay

Past friday I went to a lecture by Rolf Hay, presented by Vormhelden and Loods 5. Another perspective was part of Design District 2013. Hay is my favorite design brand, so when I heard about the lecture I immediately signed up for it. I was blown away by Rolf Hay’s wit, conciseness, point of views and his ideas. A few of his quotes:

Hay wants to supply our own generation with quality furniture. We consider Hay as a high end brand, quality at the best price.

We work with talented designers from all over the world. Their accomplishments don’t matter: it’s what they design now. We give them direction, the result is up to them. What explains the success of Hay? We work with a lot of women. The colours, the fabrics, honestly, they are all coming from the girls of Hay.

Our generation is extremely conceptual, everybody wants to be unique and special. But truthfully we need the same furniture our parents needed. We know that and that’s why we keep it simple. At Hay we design with a few things at the back of our mind: aesthetics, comfort and references. Reference to great design in history, to childhood memories. Sometimes people love a chair just because it has a great butt.

Inspiring, right?

Loods 5 did a great job with Another perspective. They’ve shown the work of talented people I already knew (like Mae Engelgeer) but also of designers that were new to me (like Jeroen van Leur, Phil Procter and David Derksen).

Afgelopen vrijdag ging ik naar een lezing van Rolf Hay, gepresenteerd door Vormhelden en Loods 5. Another perspective was onderdeel van Design District 2013. Hay is mijn favoriete design merk, dus toen ik van de lezing hoorde gaf ik me meteen op. Ik was ondersteboven van Rolf Hay’s humor, nuchterheid, zijn kijk op design en zijn ideeΓ«n. Een paar van zijn quotes:

Hay wil onze eigen generatie kwaliteitsmeubels bieden. Wij zien Hay als een high end merk, kwaliteit voor de beste prijs.

We werken met getalenteerde designers van over de hele wereld. Wat ze hebben bereikt maakt niet uit: hun huidig werk is van belang. We geven ze een richting, wat ze ermee doen ligt bij hen. Wat verklaart het succes van Hay? We werken met veel vrouwen. De kleuren, de stoffen, eigenlijk komen al die dingen van de meisjes van Hay.

Onze generatie is extreem conceptueel ingesteld. Iedereen wil uniek en speciaal zijn. Maar in de kern hebben wij dezelfde meubelstukken nodig als onze ouders. Wij weten dat en daarom houden wij het simpel. Bij Hay ontwerpen we met een paar dingen in ons achterhoofd: esthetiek, comfort en verwijzingen. Verwijzingen naar design-iconen, naar herinneringen uit je kindertijd. En sommige mensen houden gewoon van een stoel omdat hij een goede kont heeft.

Inspirerend, of niet?

Loods 5 heeft met Another perspective iets prachtigs neergezet. Ze lieten werk zien van talent dat ik al kende (zoals Mae Engelgeer) maar ook van designers wiens werk nieuw voor me was (zoals Jeroen van Leur, Phil Procter en David Derksen).

20 comments
 1. Allemaal zo’n mooooooooie spullen!
  Iris, je bent een gelukzak! Zo je ogen de kost gegeven πŸ˜‰
  Ik ben helemaal verliefd op dat ‘marmeren’ krukje!!
  Is dat ook van Hay? Al te koop?!

  1. Nee, niet van Hay, wel gaaf he? Te koop bij Loods5 en volgens mij ook bij Femkeido!

 2. Ha leuk! Ik zag het te laat. Was het in Sliedrecht? Anders had je hier op de koffie kunnen komen!

  1. Het was in Zaandam, maar een kop koffie is sowieso een keer een goed idee!!

 3. Oeh, dat tafeltje met Mae’s werk erop… Jummie pootjes!

 4. Ik baal ervan dat ik er niet bij was, ziet er te gek uit!

 5. Hay, zo inspirerend. Wat goed dat je er bij kon zijn.

 6. Wauw wat fantastisch! HAY is zo consistent (hoe zeg je dat in het NL?) en goed doordacht. Inderdaad precies dingen die je vandaag “nodig” hebt! Ook fijn om te lezen dat veel/allemaal van hun producten door vrouwen worden ontworpen. Ik vind dat je dat er eigenlijk wel aan af ziet, zonder dat het zoetsappig is πŸ˜‰

 7. En dan laat je dat stukje van het geven van je visitekaartje aan meneer Rolf Hay himself achterwege… vond dat zo stoer van je.

 8. HAY is een prachtig merk, zo jammer dat ik het niet mag verkopen (zijn al te veel webwinkel en shops die het verkopen)…. De kleine tafeltjes met marmeren blad zijn Zuiver. En iid bij Femkeido te koop.
  Lucky you dat je hier bij was!

  Groetjes, Stephanie

 9. oh ja, heel inspireerend!
  ‘wij werken met veel vrouwen’-yeah! go!

 10. Ja, mooi merk! Leuk dat je daar naartoe ging!

 11. hay is een fijn merk
  en zo’n dag super inspirerend
  leuk, leuk!

 12. Oh waw, had ik ook wel bij willen zijn!

 13. Wauw, wat gaaf! Heel inspirerend, heb het helemaal gemist. Beetje jaloers nu πŸ˜‰ Leuk dat je het samenvat, ziet er erg tof uit!

 14. O, dat zal super inspirerend zijn geweest!

 15. shame I missed that one
  I love Hay also!!

 16. Wat gaaf!! Leuk om te lezen, bedankt voor het delen!!

 17. Tof zeg die lezing! En dat marmeren tafeltje / krukje <3!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.