Sarracenia

Sarracenia, Cor Unum fruit bowl and 1616 / Arita candleholder by Scholten and Baijings at the house of Iris Vank / Enigheid

Sarracenia and Cor Unum fruit bowl at the house of Iris Vank / Enigheid

In Dutch this plant is called the trumpetcupplant. Isn’t that a fabulous name? I love the shape and colour of the sarracenia, I think it is so cool when the sun shines through the leaves, especially when you see flies stuck in it. I may be a bit of a sadist, but I think it’s very interesting to see how nature can work.

I put the sarracenia in a fruit strainer, I found at a flea market a few months ago. It is made by Jeanine Keizer and produced by Cor Unum. The candle holder is designed by Scholten & Baijings and produced by 1616 / Arita Japan and the grey kaleido plate is by Hay. The rest are thrift finds.

Sarracenia, Cor Unum fruit bowl and 1616 / Arita candleholder by Scholten and Baijings at the house of Iris Vank / Enigheid

Sarracenia, Cor Unum fruit bowl and 1616 / Arita candleholder by Scholten and Baijings at the house of Iris Vank / Enigheid

In het Nederlands heet deze plant de trompetbekerplant. Wat een fantastische naam he? Ik hou van de vorm en kleuren van de sarracenia, ik vind het zo coll als de zon door de bladeren schijnt, vooral als je dan ziet dat er een vliegje in de plant vast zit. Ik ben wel een beetje een sadist, maar vind het vooral zo ingenieus hoe de natuur soms werkt.

Ik zette de plant in een fruittest, die ik een paar maanden geleden op een rommelmarkt vond. Hij is ontworpen door Jeanine Keizer en geproduceerd door Cor Unum. De kandelaar is ontworpen door Scholten & Baijings en geproduceerd door 1616 / Arita Japan en het grijze kaleido schaaltje is van Hay. De rest zijn kringloopvondsten.

Sarracenia and Cor Unum fruit bowl at the house of Iris Vank / Enigheid
Sarracenia, Cor Unum fruit bowl and 1616 / Arita candleholder by Scholten and Baijings at the house of Iris Vank / Enigheid

10 comments
 1. Ja dus! Die fruittest was echt de vondst van de dag. Prachtige foto’s ook!

 2. Ongelofelijk dat je de fruittest in Vught vond! Hij is echt prachtig, en zo ook de trompetbekerplant en de kleuren en de styling!

 3. Ik word juist altijd een beetje bang van die plant en heb het idee dat ie zomaar kan toeslaan als je er te dicht bij in de buurt komt (teveel enge films gekeken zou mijn moeder zeggen). Zo op de foto ziet ie er prachtig uit trouwens. En man wat vind jij toch altijd geweldige schatten bij de kringloop. Ik heb daar gewoon echt geen neus voor.

 4. Ziet er heel mooi uit! Maar idd ben ik ook een beetje bang voor die planten, met die enge tandjes 🙂

 5. wow! wat n prachtig plaatje en prachtig ‘fruittestding’ 😉 !

 6. Bij mij gaan die dingen altijd dood, omdat ze ook echt regelmatig vliegen moeten eten (blijkbaar weinig vliegbewegingen hier ofzo ;-)). Wist ik veel! Prachtige beelden weer Vank. xx

 7. prachtig!
  de fruittest, de kleuren, de sfeer
  de eerste foto… hmmm….
  ik zou willen dat het mijn huis was ;^))

 8. nice pictures of this crazy plant!

 9. I got them in the garden..enjoy the summer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.