Devil’s food

130214 devil's food 1

130214 devil's food 6

When I saw this cakemix in the grocery store, my mouth started watering. I love chocolate muffins, brownies and all that sort of wrong food and wanted to bake something easy. But you know what, it wasn’t all that good. We didn’t even finish it all. Do you have a good (and easy!) recipe for me to try?

130214 devil's food 3

Toen ik deze cakemix in de supermarkt zag, liep het water me in de mond. Ik hou heel erg van chocolade muffins, brownies en al dat slechte spul én ik wilde eens wat makkelijks bakken. Maar weet je, de cake was eigenlijk helemaal niet zo lekker. We hebben hem niet eens helemaal op. Heb jij een goed (en makkelijk!) recept voor me?

130214 devil's food 4

130214 devil's food 5

9 comments
 1. Leuke naam, jammer dat de smaak tegenviel!
  Ik kook heel graag, maar taarten bakken is niet mijn ding. Vorig jaar met Kerst me er toe gezet en deze gemaakt: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R775568/berry-cherry-brownies; een caloriebom maar ergggg lekker 🙂

 2. Ik heb laatst een chocoladetruffelcake gemaakt…mmmmm.
  Ik heb net even gegoogled en dit recept lijkt het meest op dat uit mijn kookboek..
  http://zoetenverleidelijk.blogspot.nl/2014/01/chocolade-truffelcake.html
  Succes!

 3. Heeeeeel simpel en lekker: ah’s excellent brownies. Hoef je alleen water aan toe te voegen. Ik bak nooit iets uit een pak in de zin van dat je er alleen water aan toe hoeft te voegen, meestal vind ik het niets en maak liever iets uit een kookboek, maar dit is echt lekker. Met witte chocolade erop (zit er ook bij). Zo klaar!

 4. Oh nee, die had ik ook niet kunnen weerstaan, erg jammer dat het tegenviel!

 5. Een superrecept zonder bloem! Springvorm van 23 cm.

  300 Gr. Pure chocolade, 50 Gr. Melk choc, 175 Gr. Boter, 8 eieren gesplitst, 100 Gr basterdsuiker, 100 Gr kristalsuiker, vanille suiker.
  Oven 180 graden, smelt chocolade en boter laat afkoelen. Klop eierdooiers en suikers tot romig mengsel. Roer vanille en chocomengsel hier doorheen. Klop eiwitten tot pieken. Roer een eetlepel eiwit door chocomengsel ( hoeft niet voorzichtig) Spatel dan de rest van de eiwitten luchtig door chocomengsel. Giet in de vorm. Zet in de oven ong 50 minuten. Bovenkant moet glad en droog zijn van binnen blijft hij kleverig. Af laten koelen.

 6. when I was a kid, my aunt in the stated always made that cake for me…yum yum
  love mugs
  enjoy your sunday

 7. Het ziet er anders wel heerlijk uit! (maar dat kan ook met het Brakig setje en jouw prachtige aanrecht te maken hebben 😉

 8. Oh ja, van die kant en klare bakseldoosjes die er supergoed uit zien en dan niet smaken. Alhoewel ik ze ook nog wel ‘ns gewoon zelf laat mislukken omdat ik verkeerd afmeet of niet alle extra ingredienten in huis heb (ik had een keer geen eieren en had gehoord dat je die kunt vervangen door banaan… geen goed idee 😉 ). En lekkere recepten hierboven zeg! Hmmm!

 9. De lekkerste en makkelijkste (gewoon boter en chocola smelten in een pan en de rest van de ingrediënten erdoor heen roeren) zijn van Katherine Hepburn: http://www.joyofbaking.com/katharinehepburnbrownies.html
  Met notencruesli voor de crunch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.