Maan & me

Maan and mama, motherhood | Enigheid

Maan and mama, motherhood | Enigheid

I haven’t shared that many pictures on my blog of my beautiful daughter Maan. Here she is. Well actually, here we are. A few weeks ago we did a little photoshoot at home and I loved the result. The pictures aren’t perfect, some are a bit blurry, but they capture who we are.

Before I became a mom I was curious to see if motherhood would change me, because almost everyone made sure to tell me that it would happen. I was told that it would be big and that things that were important to me wouldn’t matter anymore. After having Maan in our lives for over a year now, I can safely say that I haven’t changed that much. Motherhood did deepen the way I think and live. I experience more joy in my life and I’ve learned that I’m able to go through days with hardly any sleep (for months). And as a bonus, my prioritizing skills are getting better and better. More than ever the little things in life make me happy, but I am still as ambitious as ever. Furthermore, the things that were important to me, still are. Thankfully.

Maan and mama, motherhood | Enigheid

Ik heb niet veel foto’s van mijn mooie Maan gedeeld op dit blog. Hier is ze. Sterker nog, hier zijn wij. Een paar weken geleden hielden we thuis een kleine photoshoot en ik ben heel blij met het resultaat. Perfect zijn ze niet, ze zijn niet allemaal even scherp, maar ze laten zo goed zien hoe we zijn.

Voordat ik moeder werd was ik erg benieuwd of het moederschap me zou veranderen, want bijna iedereen hamerde erop dat dat zou gebeuren. Dat het zo groots zou zijn dat ik het me niet voor kon stellen en dat alles wat tot dan toe belangrijk voor me was, niets meer zou voorstellen. Maan is nu ruim een jaar bij ons en inmiddels kan ik de balans redelijk opmaken: ik ben nog steeds dezelfde. Het moederschap verdiept mijn denken en beleven wel. Ik geniet meer van het leven en heb gemerkt dat ik nog functioneer als ik ’s nachts amper heb geslapen (en dat maandenlang). De bonus van het hebben van een gezin is wel dat ik steeds beter word in prioriteren, best handig. Meer dan ooit word ik gelukkig van kleine dingen, maar ik ben nog steeds even ambitieus. En de dingen die belangrijk voor me waren, zijn dat nog steeds. Gelukkig.

Maan and papa, fatherhood | Enigheid

Maan and mama, motherhood | Enigheid

13 comments
 1. Wat een leuke foto’s!

  1. Dank lieve Margreet!

 2. Wat een lieve foto’s! Over een paar maanden zal Maan vast alweer gegroeid zijn en dan zijn ze extra bijzonder om te hebben! Herkenbaar wat je schrijft over prioriteiten stellen: mijn planningskills zijn ook een stuk verbeterd haha sinds ik moeder ben!

  1. Oh echt hè? Je móet wel, maar het gaat me ook veel makkelijker af!

 3. Superleuke foto’s! De blijdschap spat er van af!

 4. Wat zie je er mooi uit met je prachtige dochter. Geniet ervan!

  1. Ahh wat lief. Dat doe ik zéker!

 5. Zo herkenbaar! James heeft het voor mij ook makkelijker gemaakt om meer te genieten. En om soms nee te zeggen tegen dingen. Fijn hè!

 6. Wat een lieverds bij elkaar!

 7. Geweldig leuke foto’s Iris en ook die van Teun ????

 8. Wat een práchtige dames!

 9. Wat een leuke foto’s van jullie 3! Eigenlijk moet je dit gewoon elk jaar doen. Ik sta ook veel te weinig op de foto samen met de jongens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.