On blogging/Instagram

Klaas Kuiken, Klong Ang vase, moon mirror, american kitchen by Franke | Enigheid

Klaas Kuiken, moon mirror, american kitchen by Franke | Enigheid

As an Instagram-addict, my unintentional blogpause led me to think: is Instagram enough? It’s fast, it’s interactive, the behind-the-scenes video’s are fun and the community is strong. I’ve made friends at the platform, I’ve witnessed so much inspiring creatives evolve their work and keep discovering new passionate photographers. There is so much content over there, that I notice that I visit less and less blogs.

Working on this blogpost showed me why I love my own blog though. It’s because my blog is my playing field. I’ve got the choice how to lay out my pictures and give them space. Also, the quality of pictures is better. I have more room to write whatever I want and I’m not hold back by the coherence of a feed. It feels more creative and free.

So no, Instagram is not enough for me apparently. What about you?

Klaas Kuiken vase | Moon mirror | Tom Dixon Quartz scented candle | Kopje Kopje Madebyrens | Hay Pivot Shelve

Kopjekopje MadebyRens, Tom Dixon candle, Lex Pott Hay shelve | Enigheid

Klaas Kuiken, Vintage rack, American kitchen by Franke | Enigheid

Als Instagram-verslaafde, liet mijn onbedoelde blogpauze me denken: is Instagram genoeg om mijn creativiteit kwijt te kunnen? Het is snel, interactief, het is leuk om in de video’s mijn echte leven te laten zien en de community is enorm sterk. Ik heb er vrienden gemaakt, heb zoveel inspirerende creatieven zich zien ontwikkelen en blijf nieuwe gepassioneerde fotografen vinden. Er is zoveel te zien dat ik merk dat ik steeds minder blogs bezoek.

Toen ik aan deze blogpost bezig was merkte ik waarom ik toch zo houd van bloggen. Mijn blog is mijn speeltuin. Ik kan hier zelf bepalen hoe ik mijn foto’s plaats, kan ze de ruimte geven en de kwaliteit van de foto’s is simpelweg beter. Ik kan hier schrijven wat en hoeveel ik wil en ik hoef me niet te houden aan foto’s die precies in mijn feed passen. Het voelt vrijer en creatiever.

Dus nee, blijkbaar is Instagram voor mij niet genoeg. En voor jou?

Klaas Kuiken vaas | Moon spiegel | Tom Dixon Quartz geurkaars | Kopje Kopje Madebyrens | Hay Pivot wandplank

Kopjekopje MadebyRens, Tom Dixon candle, Lex Pott Hay shelve | Enigheid

Klaas Kuiken, vintage rack, American Kitchen by Franke | Enigheid

8 comments
 1. Mooie foto’s. Ik heb er ook al eens aan zitten denken. Maar ik heb nog niet uitgezocht hoe het werkt, hoe ik een blog maak. En ik wil het dan graag voor mijzelf, voor de jongens later, zonder dat iemand meekijkt. Nog niet uitgezocht of dat ook kan.

  1. Dan kan zeker!! Via blogspot is het redelijk makkelijk, die kun je op privé zetten en je kunt ook met een inlogcode werken zodat familie het wel kan zien bijvoorbeeld. Als je echt alles wil aanpassen kun je WordPress gebruiken (of iemand vragen om dit te doen ;)). Liefs!

 2. Ik blog zelf minder en kijk ook minder naar andere blogs. Er zijn 3 waar ik gewoon wel standaard nog naar kijk maar voor ig waren dat er veel meer. Maar leuk dat je blogt! Ik kijk graag naar mooie foto’s ????

  1. Ik heb dat dus ook, vroeger had ik een hele lijst, nu klik ik af en toe door via instagram, maar niet zo vaak! En dank voor je compliment, ik hoop dat ik de tijd en energie de komende tijd heb om te blijven bloggen, ik vind het vooral zó leuk!

 3. Ik vind het fijn, om naast instagram, een eigen plek te hebben waar ik zelf de baas over ben, zonder overgeleverd te zijn aan de grillen van een bedrijf. Ik lees nog wel veel blogs hoor!

  1. Goed om te horen! Dat zelf de baas zijn heb ik dus ook, dat heb ik steeds minder op instagram.

 4. Leuke blogartikelen van interieur en je kid 🙂 Dat zijn echt hele mooie foto’s die je maakt hoor, super sfeerimpressies kan je echt wat mee doen. Ik bekijk vele blogs binnen de interieur maar zulke haarscherpe kwaliteit zie je zelden. Complimenten!

 5. Mooie puur witte foto’s. Daar houdt ik altijd zo van. Het schept zoveel ruimtelijkheid binnen het interieur. Dat wordt je nooit moe. Ik krijg persoonlijk zelf nu de uitdaging om mijn eigen woonkamer aan te pakken. Ik weet welke kant ik op wil. Bedankt voor de inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.