Drop chair

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi | Enigheid

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi, Schurk | Enigheid

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi | Enigheid

We all have things on our wish lists that you expect to forever stay a wish, right? For me, these Drop chairs by Fritz Hansen were very high on that list. The chairs are designed by Arne Jacobsen in the fifties and if you ask me, their iconic shape stood the test of time. When I saw the design years ago for the first time, I fell in love with it immediately.

A while ago Flinders contacted me for a collaboration and all of a sudden having a Drop chair at my dining table became a real possibility. I had to be patient, because they weren’t in stock and I was in anticipation for about three months (I like to think they were made especially for me) but finally they are here and I couldn’t be happier. I love the colours and their shape. Most things that are easy on the eyes are, to put it mildly, less practical in use, but these chairs are really comfortable.

Paper table by Studio Job for Moooi | Aurum Light by Studio Alex de Witte | Vases: vintage finds

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi | Enigheid

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi, Schurk | Enigheid

Ik denk dat we allemaal dingen op onze wensenlijst hebben staan waar we van verwachten dat het voor altijd wensen blijven. Voor mij stond de Drop chair van Fritz Hansen heel hoog op dat lijstje. De stoelen zijn ontworpen door Arne Jacobsen in de jaren vijftig en als je het mij vraagt heeft hun iconische vorm de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaan. Toen ik ze een paar jaar geleden voor het eerst zag, was ik in elk geval op slag verliefd.

Een tijdje geleden benaderde Flinders me voor een samenwerking en ineens kwam het hebben van een Drop chair aan onze eettafel binnen handbereik. Ik moest wat geduld hebben want ze waren niet op voorraad en het duurde een maand of drie voordat ze geleverd werden (in mijn hoofd zijn ze speciaal voor mij gemaakt) maar ze zijn er eindelijk en ik kon er echt niet blijer mee zijn. De kleuren en vorm zijn prachtig. De meeste dingen die mooi van uiterlijk zijn, boeten in op gebruiksgemak of comfort maar dat geldt zeker niet voor deze stoelen: ze zitten heerlijk.

Paper table van Studio Job voor Moooi | Aurum Light van Studio Alex de Witte | Vazen: vintage vondsten

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen | Enigheid

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi | Enigheid

Flinders, Drop chair by Fritz Hansen, pink Paper table Studio Job Moooi, Schurk | Enigheid

8 comments
 1. Wat een prachtige stoelen Vank!

 2. Ze zijn echt prachtig Vank! Sowieso, alles 🙂 xx

 3. Ze zijn prachtig! De combi met je tafel is super! En wat een plaatjes, de openslaande deuren, de poes die op tafel zit. Perfect gewoon!

 4. Echt mooie foto’s!
  En een goede tip waar ik de stoel kan kopen!

 5. Wow, ze staan echt vet daar. Goede aanwinst! Ik heb ff de site van Flinders gecheckt en ze hebben behoorlijk wat designproducten die op m’n wishlist staan, dank voor de tip!

 6. Wauw wat staan die stoelen mooi bij jou! Geweldige kleuren bij de tafel ❤️
  (Eens kijken of mijn wishlist-stoel ook bij flinders te vinden is…)

 7. Wat een prachtige stoelen, snap dat ze op je wishlist stonden. Maar jullie tafel mag er ook zijn, geweldige kleur! En je foto’s..heel mooi.

 8. This is simply the most amazing setup!!! Of course, the Drop chairs are gorgeous but this whole juxtaposition is just MAGNIFICENT, love it, Iris. And! The wood circle looks amazing behind your Dixon lamp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.