Vases and stuff

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Sometimes I struggle with instagramming and blogging, because it seems to be all about having and buying stuff. My blog was once solely about interior design and styling, and although I love cutting edge design, owning all the latest design items wasn’t what I was after. For me, inspiration is the key. I used to go thrift shopping frequently and found lots of inspiration for my home in thrift shops and flea markets. My home is filled to the brim with all the items I found along the way and I really don’t need more stuff. On top of that I hardly have time for thrifting at the moment so I promised T. that I would buy less and enjoy the objects I already have more.

Of course I do get inspired by instagram and new accounts I discover once in a while. One of these was the Catcooee account, by Catrine, designer and stylist of the Cooee Design brand. I especially love their round vases with the iconic shape and soft look. Because of my attempt to be less of a materialist, I didn’t buy them. But then I saw them on sale. I couldn’t resist. Can you blame me?

Round pink and black vases: Cooee Design | Glass vases and marble plates: vintage finds | Paper porcelain cups by Hay | Pink bowl by &Klevering | Pink plateau by Lenneke Wispelwey | Aurum lamp Alex de Witte | Drop chair by Fritz Hansen via Flinders | Paper table by Studio Job for Moooi

Pastel living room, Paper table Studio Job Moooi, Cooee design vases | Enigheid

Pastel living room, Drop chair Fritz Hansen | Enigheid

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Wat ik soms lastig vind aan instagrammen en bloggen, is dat het vaak draait om spullen, het hebben, kopen en aanprijzen van spullen. Mijn blog draaide ooit volledig om interieurdesign en styling en hoewel ik ontzettend houd van vooruitstrevend design, ging het me niet om het hebben van de nieuwste design items. Voor mij was, en is, inspiratie waar het om draait. Ik ging vaak naar kringloopwinkels of rommelmarkten en vond daar veel inspiratie voor mijn eigen interieur. Inmiddels staat mijn huis tot de nok toe gevuld met mijn vondsten door de jaren heen en eigenlijk heb ik gewoon echt niks meer nodig. Ik heb ook vrijwel geen tijd meer om naar de kringloop te gaan dus ik beloofde T. dat ik wat minder zou kopen en dat ik meer zou genieten van de spullen die ik al heb.

Natuurlijk blijf ik geïnspireerd door instagram en nieuwe accounts die ik af en toe nog ontdek. Een van deze accounts was die van Catcooee, het account van Catrine, designer en stylist van Cooee Design. Ik werd vooral verliefd op hun ronde vazen met de iconische vorm en het zachte uiterlijk. Vanwege mijn poging om minder materialistisch te zijn, kocht ik ze niet. Maar toen zag ik ze in de uitverkoop. Ik kon ze niet weerstaan. Kun je me niet aanrekenen, toch?

Ronde vazen roze en zwart: Cooee Design | Glazen vazen en marmeren bordjes: vintage vondsten | Paper porcelain mokjes van Hay | Roze schaaltje van &Klevering | Roze plateau van Lenneke Wispelwey | Aurum lamp van Alex de Witte | Drop chair van Fritz Hansen via Flinders | Paper table van Studio Job voor Moooi

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Pastel living room, Cooee design vases | Enigheid

Pastel living room, Cooee design vases, Alex de Witte lamp | Enigheid

12 comments
 1. Ik kan je volledig volgen qua instagram en bloggen.
  Ik ben steeds bang dat ze denken dat het gesponsord is maar meestal is het enkel mijn volledige enthousiasme. Ik mis ook wel het bloggen van vroeger een beetje.
  Ik koop ook vaak wat minder wegens teveel. Maar als ik iets koop koester ik het des te meer.
  Fijne aankopen.

  1. Ik mis het bloggen van vroeger ook een beetje. Aan de andere kant hebben we er wel veel voor terug gekregen, met heel vele nieuwe mensen op instagram en heel veel inspiratie via pinterest. Maar ik koop dus ook echt minder, ik heb ook zoveel minder wensen. Ik heb wel wat gesponsorde spullen, maar dat zijn echt allemaal dingen die ik ook in mijn huis zou willen hebben als ik ze niet zou krijgen. Ik hoop maar dat lezers die authenticiteit voelen!

 2. Ha, een drijfveer is nou net datgene dat onzichtbaar is. Aan een ieder om te voelen en te kiezen welke drijfveer je aandacht geeft. Voor mij is inspiratie juist wat ik krijg als ik alles loslaat. En als ik iets met die inspiratie doe heb ik plezier. Haha, beetje vaag omschreven misschien, maar ik herken je verhaal dus helemaal.

  1. Wat zeg je dat mooi Barbara! Zo is het ook, als inspiratie de kern blijft, werkt het voor mij ook. Ik moet soms ook gewoon stoppen met denken en gewoon doen wat goed voelt.

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Dat constante kopen, kopen en kopen, of eigenlijk het aanprijzen van gesponsorde dingen vind ik verschrikkelijk. Dat is ook waarom ik verschillende accounts ben gaan ontvolgen, ik werd moe van ze en vond het niet meer leuk.
  Ik vind heel veel leuk en mooi, ik ben gewoon snel enthousiast, maar dat houdt niet in dat ik het ook allemaal wil hebben. Daarnaast denk ik er vaak echt over na voordat ik iets koop omdat ik zeker wil weten dat het echt een plek krijgt en ik er niet na twee maanden op uitgekeken ben. Soms zijn dat dingen die heel Instagram in huis heeft, maar dat is dan ook prima, want ik vind het echt mooi. Het lijkt mij trouwens ook echt vermoeiend wat sommige van die grote accounts moeten doen, dat steeds maar weer iets nieuws aanprijzen en waar moeten ze het allemaal neerzetten? Ik zou er gek van worden!
  Goed, sterk verhaal weer dit 😉 Ik vind je vazen echt mooi! Een ookal ken ik je alleen ‘online’, ik vind ze echt Iris, voor hoe ver ik dat kan weten. X

  1. Ahhh dat vind ik lief! Ik hoop ook dat de ‘enigheid-stijl’ de rode draad is. Dit is geen gesponsorde post, maar die heb ik wel regelmatig. Daar ga ik alleen op in als ik ook vind dat het echt bij mij past. Blijft wel lastig, want ik wil geen overdaad maar word soms wel blij van een samenwerking.

   Wel heel goed om zoals jij zegt zo bewust te blijven van wat je echt wil. Soms gewoon even te wachten met dingen willen en pas iets kopen als je er maar aan blijft denken. Ik hou gewoon wel van spulletjes, ekster als ik ben. 😉

   1. Maar een ekster zijn is ook hartstikke goed toch?! Daar is niets mis mee, zolang je spullen verzameld die jij leuk vindt is dat alleen maar leuk. En ik zei het natuurlijk zwart-wit qua samenwerking etc. maar ik ben het met je eens hoor, het is ook een eer als iemand je dat vraagt natuurlijk! X

    1. Ja het is een beetje mijn geuzennaam, ekster, haha! Dank voor je lieve woorden Karlijn!

 4. Ik snap inderdaad wel waarom je die niet kon laten staan, wat een mooierds! De kopjes van Hay zijn ook wel favoriet hoor 🙂

  1. Ik gebruik ze veeeel te weinig als mokjes. Op de een of andere stomme manier vind ik dat zonde. Zo als vaasje komen ze beter tot hun recht!

 5. Zijn weer mooie foto’s van n mooi interieur.

  1. Dankjewel mam ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.